edvtkloosterUit onderzoek is gebleken dat jongeren gestrest raken door de veelheid aan keuzes die zij moeten maken. Met name de jongeren die op zoek zijn Iedereen heeft een bepaalde kwetsbaarheid voor psychische problemen. Stress verergert dat. Als er meer keuzes te maken”

En niet alleen jongeren hebben stress; jaarlijks haken ook veel studenten voortijdig af, omdat ze uit alle beschikbare mogelijkheden niet de (voor hen) best passende keuze hebben weten te maken. Het maken van een goede keuze, d.w.z. een keuze waar je op wat langere termijn ook nog happy mee bent, is dus belangrijk! Maar hoe maak je die voor jou ‘juiste/beste’ keuze? En wat bepaalt dat je die keuze maakt?

SoHuman biedt de oplossing!

Door middel van een persoonlijke analyse kunnen jongeren inzicht krijgen in hun interesses en hun (natuurlijke en aangeleerde) gedrag en communicatiestijl. Deze wetenschappelijk bewezen methode heeft al veel jongeren geholpen een keuze te maken die past bij hun motivatie en drijfveren.

“Ik ben voor de tweede keer blijven zitten in Havo 4 en ging daarna naar een sprintopleiding MBO. Ook hier lukte het niet. Het bleek weer een verkeerde keuze, ik was gewoon niet gemotiveerd. Studeren lukte niet. Aan de hand van de analyse en een beroepskeuzetest kwam ik erachter welke opleiding en wat voor omgeving past bij wie ik ben. Ik herkende mezelf in de rapportage van de analyse en ik werd daar blij van. Ik voelde mij begrepen. Ben een andere opleiding gestart en merk dat dit wel aansluit bij wat ik eigenlijk wil en ik kan nu de motivatie opbrengen om er niet alleen mee door te gaan, maar er ook écht voor te gaan. Ik ben al aan het nadenken over een vervolgopleiding.”
aldus een student die de SoHuman analyse had gedaan.

Ook ouders kloppen bij ons aan. “Mijn zoon moet een keuze maken voor een vervolgopleiding. Hij doet het goed op school. De vraag is: moet hij gezien zijn leeftijd eerst naar het MBO, of meteen doorstromen naar het HBO?” Naar aanleiding van zijn persoonlijke analyse en het gesprek dat daarop volgde, kwamen wij tot de conclusie dat het voor hem beter is kleine stappen te nemen in de richting die bij hem past. Dit komt ook de balans in zijn ontwikkeling ten goede. Dit sloot goed aan bij zijn gevoel en dit gaf hem rust en vertrouwen.

Dit is ook precies wat ons drijft. Mensen begeleiden in hun groei! Ook geïnteresseerd in een persoonlijke analyse? Een mailtje of telefoontje is genoeg om een afspraak op korte termijn te maken. Van harte welkom!

Ed van ‘t Klooster
SoHuman [Gedrag in communicatie]

M: info@sohuman.nl
W: sohuman.nl