Studentencoach Scholieren AmersfoortStudentencoach Scholieren

Een paar feiten op een rij:

   • Jaarlijks haakt 25%-35% van de eerste- en tweedejaars studenten voortijdig af vanwege het te late besef dat hij of zij een verkeerde studiekeuze heeft gemaakt.
   • Dit kost de maatschappij jaarlijks zo’n € 6 miljard!
   • Eén van de meest gehoorde klachten van scholieren is het gebrek aan begeleiding bij het maken van de juiste studiekeuze.
SoHuman helpt jou door meer inzicht te verschaffen in jezelf zodat je een meer passende (vervolg-) studiekeuze kunt maken die aansluit bij jouw talenten en intrinsieke motivatie. Momenteel wordt er inzicht gegeven in de enorme veelheid aan studiekeuzes, en wordt op basis van ervaring of op basis van een vragenlijst oppervlakkig gekeken naar je best passende interesses. Het ontbreekt echter nog aan het verschaffen van een werkelijk inzicht in je eigen behoeften en drijfveren. Hoe zit je nu in elkaar, wie ben je en waar ligt nu werkelijk jouw interesse?
Het maken van een goede keuze, d.w.z. een keuze waar je op wat langere termijn ook nog happy mee bent, is dus belangrijk! Maar hoe maak je die voor jou op dit moment ‘juiste/beste’ keuze?
En wat bepaalt dat je die keuze maakt? SoHuman biedt de oplossing!

Wil jij geholpen worden bij het maken van de juiste keuze? Een afspraak is zo gemaakt.

Wat is het grootste struikelblok voor scholieren? Het maken van een studiekeuze. De ouderen herinneren het zich allemaal nog. Scholieren hebben nauwelijks door wie ze zijn, en toch worden ze geconfronteerd met een enorm belangrijke keuze, die hen zelf betreft. Een keuze voor hun eigen toekomst. Wij kunnen deze scholieren helpen door ze een verrassend goed inzicht in zichzelf te laten krijgen. Met een analyse verschaffen wij hen inzicht in hun nog verstopte behoefte en hun drijfveren. Een inzicht waar de scholier direct mee aan de slag kan, en waarmee succesvoller keuzes gemaakt kunnen worden.

Wilt u dat uw kind ook geholpen wordt bij het maken van de juiste keuze? Een afspraak is zo gemaakt.

Het is een veel voorkomend probleem bij middelbare scholen, MBO’s, HBO’s en universiteiten: scholieren die geen idee hebben welke studie ze moeten kiezen, de verkeerde keuze maken en na het eerste of tweede jaar van de studie afhaken. Een serieus probleem, wat de maatschappij zo’n
€ 6 miljard per jaar kost! Het is begrijpelijk en tegelijkertijd bijzonder prettig te zien dat de middelbare scholen en vervolgopleidingen zoeken naar een betere aansluiting op elkaar.

Wij dragen hier graag onze steen aan bij:

   • Met het inzicht verschaffen in de werkelijke drijfveren (zoals interesse en behoefte) van de scholier, willen wij hen helpen succesvollere studiekeuzes te maken. Daarmee helpen wij ook de middelbare scholen en vervolgopleidingen. Wij zorgen voor de match vanuit de drijfveren van de scholier zelf.
   • Voor leraren bieden wij (team)trainingen aan, om beter inzicht te krijgen in gedrag en communicatie. Dit leidt tot een verbetering van de persoonlijke effectiviteit dankzij beter inzicht in zichzelf, maar ook beter inzicht in de ander.

Wilt u meer informatie? Een afspraak is zo gemaakt.