studiekeuzetest

Studiekeuzetest

Zit jij met de volgende vragen: ‘Ik wil hulp bij studiekeuze?’, ‘Welke studie past bij mij?’ Ik wil graag een studiekeuzetest maken maar waar kan ik dit doen?’ dan kan ik je hierbij helpen. Door meer inzicht te geven in jezelf help ik je een meer passende (vervolg-) studiekeuze te maken die aansluit bij jouw talenten en intrinsieke motivatie. Standaard tests geven je inzicht in de enorme veelheid aan studiekeuzes, en wordt op basis van ervaring of op basis van een vragenlijst oppervlakkig gekeken naar je best passende interesses. Het ontbreekt echter nog aan het verschaffen van een werkelijk inzicht in je eigen behoeften en drijfveren. Hoe zit ik nu in elkaar, wie ben ik en waar ligt nu werkelijk mijn interesse?

Het maken van een goede keuze, d.w.z. een keuze waar je op wat langere termijn ook nog happy mee bent, is dus belangrijk! Maar hoe maak je die voor jou op dit moment ‘juiste/beste’ keuze?

En wat bepaalt dat je die keuze maakt? Ik bied je die oplossing!

Wil jij geholpen worden bij het maken van de juiste keuze? Een afspraak is zo gemaakt.

Welke studie past bij mij?

Wat is het grootste struikelblok voor scholieren? Het maken van een studiekeuze. Dit herinner ik me ook nog toen ik zelf scholier was. Scholieren hebben nauwelijks door wie ze zijn, en toch worden ze geconfronteerd met een enorm belangrijke studiekeuze, die hen zelf betreft. Een keuze voor hun eigen toekomst. Ik kan deze scholieren helpen door ze een verrassend goed inzicht in zichzelf te laten krijgen. Met een DISC gedragsanalyse verschaf ik hen inzicht in hun nog verstopte behoefte en hun drijfveren. Een inzicht waar de scholier direct mee aan de slag kan, en waarmee succesvoller keuzes gemaakt kunnen worden.

Wil jij ook geholpen worden bij het maken van de juiste keuze? Een afspraak is zo gemaakt.

Hulp bij studiekeuze

Het is een veel voorkomend probleem bij middelbare scholen, MBO’s, HBO’s en universiteiten: scholieren die geen idee hebben welke studie ze moeten kiezen, de verkeerde keuze maken en na het eerste of tweede jaar van de studie afhaken. Een serieus probleem, wat de maatschappij zo’n € 6 miljard per jaar kost! Het is begrijpelijk en tegelijkertijd bijzonder prettig te zien dat de middelbare scholen en vervolgopleidingen zoeken naar een betere aansluiting op elkaar.

Ik draag hier graag mijn steentje aan bij:

  • Met het inzicht verschaffen in de werkelijke drijfveren (zoals interesse en behoefte) van de scholier, willen wij hen helpen succesvollere studiekeuzes te maken. Daarmee helpen wij ook de middelbare scholen en vervolgopleidingen. Ik zorg voor de match vanuit de drijfveren van de scholier zelf.
  • Voor leraren bied ik DISC team trainingen aan, om beter inzicht te krijgen in gedrag en communicatie. Dit leidt tot een verbetering van de persoonlijke effectiviteit dankzij beter inzicht in zichzelf, maar ook beter inzicht in de ander.

Wil je meer informatie?